APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze verplichte autokeuring dient ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Onze keurmeesters kunnen en mogen dit voor alle personenwagens en bestelwagens benzine en of diesel tot 3500 kilogram uitvoeren. Maar heeft u nu een hybride of volledig elektrische personenauto ook deze heeft een geldige APK nodig. Wilt u meer informatie en of advies, neem dan gerust contact met ons op.

Onderhoud & Reparatie

Op tijd en volgens fabrieksvoorschriften een onderhoudsbeurt laten uitvoeren is van essentieel belang. De basis is om de 12 maanden of na gemiddeld 15.000 km. Dit voorkomt stilstand en op lange termijn en hoge kosten. Bij onderhoud wordt niet alleen de motorolie ververst met een oliefilter, maar kijken wij direct naar de gehele staat van het voertuig, dus banden, remsysteem, onderstel, aircosysteem en testen van de accu. Hiermee voorkomen wij een tweede werkplaatsbezoek. Daarom kiezen veel mensen er tevens voor om de APK samen te laten vallen met de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Mocht uit deze controle ronde diverse reparatie adviezen komen dan maken we een calculatie en gaan we met u in overleg, zodat u naderhand niet voor onaangename verrassing komt te staan.
Heeft u een (lease)auto, bedrijfsauto, camper, caravan, brommobiel of aanhanger, hiervoor kunt u terecht bij Autobedrijf Ikink in Vragender.

Diagnose

Diagnose stellen is niet altijd even makkelijk. Tegenwoordig zitten auto’s en bussen vol met elektronica en vooruitstrevende technieken. Onze monteurs gaan jaarlijks op cursus om bij te blijven in deze ontwikkelingen. Maar dat is niet het enige, ook de juiste diagnoseapparatuur is een pré. Deze hebben wij in huis van Bosch en Hella Gutmann.

Pass-Thru

Bij moderne/jonge voertuigen komt het voor dat storingen of foutmeldingen een oorzaak zijn van verouderde software. Updates, documententatie en het ophalen van fabrieksinformatie kunnen alleen worden uitgevoerd met een directe verbinding tussen voertuig en fabrikant. Wij als autobedrijf hebben diverse abonnementen afgesloten van diverse merken om dit te kunnen uitvoeren. Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.