Onderhoud en reparatie

Bij Autobedrijf Ikink kunt u terecht voor onderhoud van alle merken en typen auto’s, caravans, campers en bedrijfswagens. Bovendien zijn wij bevoegd en bekwaam om te werken aan zowel hybride voertuigen als volledig elektrische (EV) auto’s.

Naast regulier onderhoud kunt u bij ons terecht voor uitlijnen en balanceren, aircoservice, spuitwerk, restyling en het spoelen en reinigen van de automaatbak.

Onze deskundige monteurs staan klaar om uw auto in topconditie te houden. Of het nu gaat om routineonderhoud of complexe reparaties, wij beschikken over de expertise en de faciliteiten om de klus te klaren.

Bij ons heeft u eveneens de mogelijkheid om uw zomer- of winterbanden veilig en droog op te slaan. Een handige oplossing voor mensen die geen ruimte hebben om hun banden thuis op te slaan!

Airco

Bij ons kunt u terecht voor professioneel airco onderhoud. Een goede airconditioner koelt niet alleen de ruimte af, maar voorkomt ook condensatie op de ramen. Het is belangrijk om de airconditioning goed te onderhouden. Er kan namelijk stof en vuilophoping in uw airconditioner plaatsvinden, wat de prestaties van het systeem aanzienlijk kan verminderen. Daarnaast verliest een airconditioner in de loop van de tijd een hoeveelheid koudemiddel. Een tekort aan koudemiddel kan de efficiëntie van het airconditioningsysteem verminderen, wat resulteert in een verminderde koelcapaciteit en een hoger energieverbruik. Ook kan dit zorgen voor overmatige slijtage van de compressor, waardoor schade kan ontstaan. Wanneer u vermoedt dat uw airconditioning koudemiddel verliest is het verstandig om een afspraak te maken voor onderhoud aan de airco.

Uitlijnen en balanceren

Het uitlijnen en balanceren van de wielen is cruciaal voor de optimale prestaties van uw voertuig.
Met onze professionele uitlijnservice zorgen we ervoor dat de wielen nauwkeurig worden afgesteld volgens de specificaties van de fabrikant. Het resultaat hiervan is een voertuig met een correct uitgelijnde wielstand, wat niet alleen gelijkmatige slijtage van de banden bevordert, maar ook de levensduur ervan verlengt. Een bijkomend voordeel is de verhoogde brandstofefficiëntie en verbeterde stuurstabiliteit.

Daarnaast bieden we ook het balanceren van de wielen aan. Hierbij corrigeren we een ongelijkmatige verdeling van gewicht rondom de band- en wielas. Dit essentiële onderdeel van regulier onderhoud draagt niet alleen bij aan een soepele, veilige en efficiënte rijervaring, maar beschermt tevens de levensduur van uw banden en voorkomt potentiële schade door overmatige slijtage.

Uitlijnen en balanceren

Automaatbak spoelen en reinigen

Ook voor het spoelen en reinigen van een automaatbak bent u bij ons aan het juiste adres. Wij begrijpen het belang van een grondige en professionele spoel- en reinigingsservice. Onze specialisten volgen een zorgvuldig proces om ervoor te zorgen dat alle verontreinigingen worden verwijderd en uw transmissie weer optimaal presteert. Hierbij maken we gebruik van de juiste transmissieolie. Dit proces draagt bij aan het behoud van optimale prestaties, brandstofefficiëntie, verlengt de levensduur van uw transmissie en verbetert de schakelprestaties.

Diagnose

Wanneer het motorstoringslampje in het instrumentenpaneel gaat branden is er sprake van een storing. De motorcomputer heeft dan een verkeerde waarde binnen gekregen van één van de sensoren. Het is raadzaam om deze storing zo snel mogelijk te laten uitlezen en verhelpen. In de werkplaats beschikken wij over de juiste diagnoseapparatuur, kennis en vaardigheden om deze storing uit te lezen en te verhelpen.

Moderne auto’s beschikken over een groot aantal elektrische systemen die de prestaties verbeteren, maar ook de complexiteit vergroten. Onze monteurs begrijpen de dynamiek van deze geavanceerde voertuigen en houden hun kennis up-to-date door regelmatig deel te nemen aan cursussen en bijscholing.

Diagnose

Services

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Verkoop nieuwe auto's en occasions

Onderhoud en reparatie

APK en inspectie

Airco-service

Ruitreparatie en vervanging

Sleutels inleren/ programmeren

Bandenhotel

Schadetaxatie en herstel

Spuiten en restyling

Diagnose

Ons team
staat voor u klaar!

Wij zijn op zoek zijn naar een zaterdaghulp/medewerker van 16+

Wil jij een zaterdagbaan waar je niet alleen je tijd nuttig besteedt, maar ook nog eens wat bijverdient? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werktijd van 08.30u tot 15.00u.